Vandaag is rood

Door Marieke

Daar zit ik dan. Alweer. Naar die ellendige vlek te staren. Die smet op ons geluk. Dat vuiltje aan de lucht. Dat allesvernietigende spatje. Het leek er deze keer écht op dat het niet ging gebeuren. Ik voelde het, nee wist het zeker.

In bed kropen we tegen elkaar aan en fantaseerden hoe het zijn als het zou wegblijven. Hoe zeer we elkaar er ook voor wilden behoeden als het níet zo zou zijn. Maar het was al te laat. Vier hele dagen al. Dus onze aarzeling had plaatsgemaakt voor zoete toekomstplaatjes vol groot geluk.

Tot dit moment. Want nu word ik – alweer – genadeloos van die heerlijke, door onszelf gefabriceerde wolk afgesmeten. Ik ben niet zwanger. Ik ben ongesteld. En deze keer bloedt mijn hart ook.

Marieke (36) is freelance schrijver. Met haar grote liefde kocht ze in Amsterdam een eeuwenoud huis waar ze samen alle kamers opknapten. Oók dat kamertje waar hopelijk ooit hun kindje zal slapen. Alleen laat die gewenste baby wel erg lang op zich wachten… Voor Slimmer Zwanger deelt Marieke haar ervaringen over dat lange wachten. Over de hoop van twee streepjes op de zwangerschapstest en de teleurstelling van wéér ongesteld worden. Over het verdriet van die ene keer dat ze zwanger was en het misging. Maar ook over het rotsvaste vertrouwen dat het écht wel goedkomt. Toch?

Reacties

Nog geen reacties

Reactie

Klinkt goed, dus stuur me dat magazine met tips!

# slimmerzwanger