Voor stellen die zwanger zijn of willen worden

Hoe werkt het?

Registratie en activatie

Op de website www.slimmerzwanger.nl of www.mijnleefstijlzorg.nl/slimmerzwanger kunt u zich aanmelden voor het online coaching programma door uw gegevens bij 'registreren' in te vullen. Na uw aanmelding vragen wij aan uw partner ook zijn personalia in te vullen en de gebruikersvoorwaarden te accepteren. Mocht hij niet deel willen nemen, dan kunt u nog steeds het programma volgen. Samen is het echter wel makkelijker, leuker en met een veel beter resultaat om uw leefstijl te verbeteren!

Screening, de risicoscore en uw eigen zorgpad

Het programma start meteen met de screening. Op basis van deze screeningsresultaten wordt uw persoonlijke coaching voor 52 weken vastgelegd. Het is dus heel belangrijk dat dit klopt. Loop de resultaten dan ook goed na en pas de waarden aan indien ze niet kloppen. Dit wordt gevolgd met de items over uw voedings- en leefstijlgewoonten. Hier wordt gevraagd naar een inname van bijvoorbeeld groente, fruit, alcohol en snacks. Hierna wordt uw risicogewoonten voor de abonnementsduur vastgelegd en uw risicoscore berekend. De risicogewoonten worden in een figuur weergegeven met ondersteunende tekst. Het eventuele gebruik van geneesmiddelen en zorgafspraken kunt u hier ook invullen zodat u hieraan via het programma wordt herinnerd. 

Het kan zijn dat u zich abonneert, maar pas na een paar dagen de eerste screening afrondt. Het is belangrijk u erop te wijzen dat u binnen 2 weken na het aangaan van het abonnement de eerste screening in dient te vullen, want anders vervalt het abonnement. De persoonlijke screening en berekening van de risicoscore voor uw partner gebeurt op dezelfde manier. 

Coaching

Na het afronden van de eerste screening start uw persoonlijke coachingstraject. De coaching bestaat uit het beantwoorden van tussentijdse vragen en het ontvangen van tips, weetjes en recepten via een e-mail bericht met een link naar de website. U kunt ook zelf inloggen op uw persoonlijke pagina Mijn Slimmer Zorgpad om bijvoorbeeld alle recepten terug te vinden en de voortgang van uw voeding en leefstijlgewoonten te zien.

De screening in week 1 wordt eerst 4 keer elke 6 weken en daarna 2 keer elke 12 weken herhaald en gevolgd door een aangepaste coaching afhankelijk van uw zwangerschapssituatie voor de daarop volgende weken. Door een herinnerings-e-mail na 1, 3 en 5 dagen wordt u herinnerd aan het invullen van deze screeningsvragen. Als u de screeningsvragen niet binnen 1 week invult worden de waarden van de vorige screening gebruikt. 

Mijn Slimmer Zwanger Zorgpad

Op dit scherm staat het volgende:

  • Een overzicht van uw (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten en risicoscore.
  • Een link naar de recepten ontvangen tot op dat moment.
  • Notificatie waarin belangrijke berichten staan, zoals 'Er staan vragen klaar'.
  • Eventuele geneesmiddelengebruik en afspraken.
  • Als uw partner nog niet is geregistreerd, staat er een link voor zijn registratie.
  • Als uw partner is geregistreerd staat er een link 'Resultaten partner', waarmee zijn resultaten kunnen worden ingezien.
  • Link om persoonlijke gegevens aan te kunnen passen.
  • In welke week van het abonnement u zich bevindt. 
  • U kunt uw resultaten vergelijken met die van andere gebruikers.
picture female 2