Voor stellen die zwanger zijn of willen worden

Gebruik door zorgverleners

Zorginnovatie

Het is niet eenvoudig om als zorgverlener voedings- en leefstijlgewoonten te bespreken en cliënten/patiënten aan te sporen tot het verbeteren hiervan. Om die reden heeft het Erasmus MC het persoonlijke coachingsprogramma 'Slimmer Zwanger' ontwikkeld. Het doel van dit programma is om vrouwen, die zwanger zijn of willen worden, samen met hun partner te begeleiden bij het aanleren en onderhouden van gezonde voedings- en leefstijlgewoonten.

Web en E-mail

Slimmer Zwanger bestaat uit een screening via de website en 26 weken coaching via e-mailberichten. Zie voor verdere informatie ook het introductiefilmpje op de homepage.

Gebruik door zorgverleners

Voor u als verloskundige, (huis)arts of gynaecoloog wordt verwacht dat u ook aandacht besteed aan de voedings- en leefstijlgewoonten van uw cliënten/patiënten. Tot nu toe bestond hiervoor geen geschikt instrument. Om die reden is de 'zelftest vrouw' en 'zelftest man' in het Slimmer Zwanger programma ontwikkeld en opgenomen. Het gebruik van de 'zelftesten' is gratis.

Uw cliënt/patiënt (en partner) kan de 'zelftest' thuis, in de wachtkamer of op het spreekuur invullen om de homepage van deze website. Dit kan via de smartphone of pc en duurt ongeveer 5 minuten. Door de resultaten te laten printen, te laten mailen naar u of in te zien op het scherm (mobiel, computer) krijgt u een snelle indruk over de voedings- en leefstijlgewoonten van uw cliënt/patiënt en partner.

Indien door de cliënt/patiënt een abonnement wordt genomen op Slimmer Zwanger heeft u zelfs ook inzage in het verloop van de voedings- en leefstijlgewoonten over de gehele abonnementsperiode van 26 weken. Uw Slimmer Zwanger abonnement wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Controleer dit in uw aanvullend pakket. 

picture female 2