Krampachtige wannabe-mom

Door Laura

Middenin een gesprek met een vriendin over mijn wens om moeder te worden, hoor ik mijzelf denken ‘Jeetje, jullie lullen hier nu echt al lang over. Je lijkt wel obsessed. Oh oh, dat is niet de bedoeling. Kap dit gesprek af, NU!’

Als ik iets wil dan focus ik mij daar helemaal op en ga ik er honderd procent voor. Prima eigenschap op het moment dat je er ook invloed op hebt, maar in dit geval niet zo handig. Hoe erg ik mij ook had voorgenomen het niet aan iedereen te vertellen, toch weten inmiddels een handjevol mensen dat we het aan het proberen zijn. Met die mensen spreek je er dan ook vaak over en ik ben inmiddels een soort van suikertante aan het worden voor de kinderen van vriendinnetjes. Die eierstokken gaan soms echt van 0 tot 100 in 1 seconde. Loslaten is dan het magische woord. Maar voor een pitbull die, als ze zich ergens in vastbijt, nooit meer loslaat, is dat wel een uitdaging. Hebben jullie daar ook last van?

Wall of silence

Ik heb nu besloten om het er niet meer over te hebben. Als mensen ernaar vragen, geef ik kort antwoord en begin over iets anders en zelf heb ik het er alleen nog over met mijn vriend. Geen sms-jes meer naar mijn moeder en beste vriendin als het maandelijkse feestje weer is gestart. Haha, heerlijk zwart-wit, ik weet het, maar ik heb het idee dat dit nu het beste is voor mij/ons.

Openheid

Als je dit nu leest en denk, ja ok, dat herken ik wel, maar hoe kom je van dit gevoel af? Ik heb werkelijk geen idee. Ik probeer het nu te negeren en tot nu toe werkt dat redelijk goed. Lees je dit en weten nog niet veel mensen dat jullie kinderen willen? Houden zo, is de beste tip die ik je kan geven. Hoe moeilijk ook, houd het geheim! Ik ben altijd heel open en dat is een mooie eigenschap, maar in dit geval werkt het mij soms wel tegen. Mocht je dit lezen en denken ‘jeetje wat overdreven’; dat is top! Dan ben jij tenminste niet zo een krampachtige wannabe-mom…

Laura (29) combineert een eigen bedrijf met haar baan als online marketeer. Ze wordt van duizend-en-één dingen blij. Behalve de spanning die het zwanger worden met zich meebrengt. Want dat is wel waar haar leven momenteel heel erg om draait: zwanger worden. Zegt ze eerst nog dat een ovulatietest niks voor haar is, één cyclus verder staat ze er toch eentje af te rekenen bij de drogist. Goed, je hoofd koel houden in tijden van absolute babypaniek; dat is dus hetgeen waar Laura ons in haar blogs van laat meegenieten.

Reacties

  1. Kirs
    02-10-2017
    HEEEEEL herkenbaar!

Reactie

Klinkt goed, dus stuur me dat magazine met tips!

# slimmerzwanger