Het coachingsprogramma in Slimmer Zwanger is bewezen effectief

Van een verloskundige, (huis)arts of gynaecoloog wordt verwacht dat er aandacht is voor verbetering van de voeding en leefstijl van de cliënten of patiënten. Maar in de praktijk is hiervoor nauwelijks tijd… Gelukkig zit in Slimmer Zwanger hét bewezen wetenschappelijke coachingsprogramma gericht op het verbeteren van voeding en leefstijl. Speciaal voor vrouwen én mannen die samen de wens hebben om een gezonde baby op de wereld te zetten, is Slimmer Zwanger een geschikt instrument om in te zetten als de kinderwens onvervuld blijft. En ook als het eenmaal ‘raak’ is trouwens! Want volg je als deelnemer de adviezen van het coachingsprogramma op, dan heb je de grootst mogelijke kans op een ongecompliceerde zwangerschap en een gezonde baby.

Begrijpelijke en betrouwbare informatie

Omdat over zwangerschap allerlei theorieën, praatjes en overtuigingen de ronde doen, is Slimmer Zwanger de meest betrouwbare bron van informatie die voor iedereen toegankelijk én begrijpelijk is. Naast advies, info en hulp biedt Slimmer Zwanger via het coachingsprogramma wetenschappelijk bewezen ondersteuning om gezonder te gaan eten en leven. Bedenker van dit coachingsprogramma, professor Régine Steegers-Theunissen, doet al zo’n dertig jaar, en sinds 2003 vanuit het Erasmus MC, onderzoek naar vruchtbaarheid en zwangerschap. Alle kennis die deze onderzoeken hebben opgeleverd, vormt de basis van het coachingsprogramma in Slimmer Zwanger.

Gezonde voeding en leefstijl vergroot de vruchtbaarheid tot 40%

Van kinderwens tot en met de bevalling zien deelnemers Slimmer Zwanger als hun betrouwbare steun en toeverlaat. Volgen ze de voedings- en leefstijl-adviezen op, dan hebben ze de grootst mogelijke kans op een gezonde zwangerschap en daarmee een gezonde baby. Tenslotte toont recent onderzoek aan dat meedoen aan het coachingsprogramma in Slimmer Zwanger de kans op zwangerschap tot 40% vergroot. En eenmaal ‘raak’ is er tot 280% meer kans op gezonde groei van de baby, tot 70% minder kans op een open ruggetje en tot 60% minder kans op een aangeboren hartafwijking.

Minder vruchtbaarheidsbehandelingen

Slimmer Zwanger is voor zowel stellen met een kinderwens als de gezondheidszorg een belangrijk initiatief. De kans op en de kosten voor vruchtbaarheidsbehandelingen en zwangerschapscomplicaties kunnen door gezonde voeding en leefstijl worden verlaagd. Voor aanvullend verzekerden bij VGZ en Zilveren Kruis (of één van de labels van deze zorgverzekeraar) is meedoen aan Slimmer Zwanger gratis. Anderen betalen € 29,95 voor een half jaar coaching die bewezen effectief is.

# slimmerzwanger