Laat het los

Door Laura

Word je een beetje kwaad als je de titel ziet? Snap ik. Iedereen zegt tegen je: laat het gewoon los, dan gebeurt het vanzelf. Maar HOE dan?!

Toch helpt het

Ik ken talloze voorbeelden van mensen die zwanger raakte op het moment dat ze er juist niet mee bezig waren. Vakantie, verhuizing, avond helemaal dronken of minder leuke afleidingen. Het werkt dus schijnbaar echt. Maar het maakt dus wel alleen nog maar meer frustrerend, want hoe laat je het los? Het is gemakkelijk gezegd, maar het doen lijkt onmogelijk. Overal dikke buiken, kinderwagens, schattige kinderen… Aaaaaaahhh ik wil ook!

Maar dan toch

Loslaten. Ik moest de laatste keer echt huilen. Al die supermensen met hun mega snelle zwangerschappen. Ik voelde mij incompetent en was bang dat het mij niet gegund was. Toen werd mijn vriend even goed boos. Ik moest eens mijn leven leven in plaats van het stilzetten in de hoop op een baby. Geniet van de tijd en het proces en dan komt het vanzelf. Maar wat als het dan niet komt? Nee, die gedachte helpt natuurlijk niet om het wél te laten lukken… Maar bij het gros van de mensen lukt het wel, dus waarom zou ik dan weer precies die persoon zijn waarbij het niet lukt? Laat los wat je niet kunt veranderen. Oké, oké, ik ga het proberen.

Loslaten in de praktijk

Oké, hier gaan we dan. Geen melding meer van mijn eisprong en ongesteldheid op mijn mobiel. En af en toe toch een wijntje. Gewoon leven! Maar denk ik er dan niet meer aan? O jawel! Elke dag zelfs. Maar niet meer zo obsessief. Hoelang ik dit volhou geen idee, maar in ieder geval ga ik genieten van onze vakanties die op stapel staan en zie ik eind van dit jaar wel weer eens verder. En stiekem hoop ik dat ik over een paar maanden ineens denk, oeh ik ben al wat dagen over tijd, verrassing!

De tip is dus…

Leef je leven, geniet! Je hebt een mooi leven (ga ik even vanuit) en geniet daar dus ook van. Straks verandert dat leven en dan zou je willen dat je genoten had van de vrijheid die je nu hebt. En stop met temperaturen, timen, beentjes omhoog na de sex en meer. Wees weer even jij en niet de vrouw met de klapperende eierstokken. Gewoon een paar maanden, daarna mag je weer even obsessief aan de slag, wissel het maar gewoon af. Aan beide ‘mentale standen’ zitten voor- en nadelen. Veel succes en vooral plezier gewenst.

Laura (29) combineert een eigen bedrijf met haar baan als online marketeer. Ze wordt van duizend-en-één dingen blij. Behalve de spanning die het zwanger worden met zich meebrengt. Want dat is wel waar haar leven momenteel heel erg om draait: zwanger worden. Zegt ze eerst nog dat een ovulatietest niks voor haar is, één cyclus verder staat ze er toch eentje af te rekenen bij de drogist. Goed, je hoofd koel houden in tijden van absolute babypaniek; dat is dus hetgeen waar Laura ons in haar blogs van laat meegenieten.

Reacties

Nog geen reacties

Reactie

Klinkt goed, dus stuur me dat magazine met tips!

# slimmerzwanger