Het mentale effect van zwanger willen worden

Door Laura

Het hoge woord is eruit, jullie willen een kindje. Vanaf dat moment gaat er een mooie en spannende tijd in. Maar los van alle romantische aspecten, je wordt ook een beetje gek! In dit blog meer over die gekte en hoe je hier mee om kunt gaan.

Je bent zeker niet de enige

Mocht je denken dat jij de enige bent die er continu mee bezig is en elke maand weer denkt vanalles te voelen, totdat de teleurstellende menstruatie weer langs komt, dat is zeker niet zo. De fora staan vol met dames die in de paar dagen tussen eisprong en menstruatie wild speculeren over wat ze voelen en hopen dat andere hun wens bevestigen. Sommige zitten er niet naast en hebben werkelijk een verandering gevoeld, maar in de meeste gevallen is het wishful thinking. Even een lullig voorbeeld: Totdat je die nieuwe auto kocht, zag je ze bijna nooit rijden, maar nu jij hem hebt komen ze ineens overal vandaan! Je ziet wat je wilt zien, zo werken je hersenen helaas. Met een zwangerschap is dit vaak niet anders.

Het overkomt de beste

Ok, laten we dit maar gelijk persoonlijk maken. Met dat ik dit schrijf ben ik voor de derde keer ongesteld geworden in de periode dat ik het niet wilde worden. En nu al word ik elke maand een stukje gekker in mijn hoofd. Ik denk dingen te voelen, google mij suf en deed vorige maand zelfs een online zwangerschapstest (ja die bestaan). Ik ben bijna obsessief bezig. Vier maanden terug was ik het meisje dat riep dat je eisprong bijhouden grote onzin was en dat ik echt niet de hele tijd bezig ging zijn met een eventuele zwangerschap, ik zou het wel op zijn beloop laten, jaja. Waar ik eerder mensen om mij heen uitlachte om hun gekke gedrag, praat ik er nu volop over mee.

Zo zet ik die malle molen stil

Vorige week verloor ik wat druppels bloed, 5 dagen voordat ik mijn menstruatie moest hebben en daar ging ik weer: googelen! Ik was enorm teleurgesteld dat ik helder rood bloed verloor in plaatst van bruin, want ja dan kon het de innesteling wel eens zijn. Vermoeiend en niet leuk om er zo mee bezig te zijn, dus heb ik de knop om gezet voordat de lol er echt af is. Je wilt de beste omgeving voor je kindje toch? Een gezond lichaam waarin het kleintje kan groeien, een opgeruimd en veilig huis om verder in te groeien en ouders die naast enorm veel van jou ook enorm veel van elkaar houden. Dat is dan ook waar ik mij nu op focus en elke keer dat ik weer ongesteld word stel ik mij een doel voor die maand. Ik zie elke maand als een kans om een nog betere omgeving te creëren voor mijn kindje.

Beetje rust

Afvallen, meer groenten eten, genieten van de tijd met mijn vriend en het leuke van dit proces, schoon schip maken in huis en eindelijk eens die klusjes afronden. Het worden ineens allemaal leuke doelen om aan te werken. Nee, natuurlijk ben je dan niet minder teleurgesteld als je weer een menstruatie hebt. Maar het geeft je iets anders om je op te focussen. Ik durf je niet te garanderen dat dit voor jou ook werkt, maar ik deel het in de hoop dat het je wel wat rust geeft. Het proces van je zwangerschap begint hier eigenlijk al en dan is het wellicht niet onverstandig er van te genieten.

 

Laura (29) combineert een eigen bedrijf met haar baan als online marketeer. Ze wordt van duizend-en-één dingen blij. Behalve de spanning die het zwanger worden met zich meebrengt. Want dat is wel waar haar leven momenteel heel erg om draait: zwanger worden. Zegt ze eerst nog dat een ovulatietest niks voor haar is, één cyclus verder staat ze er toch eentje af te rekenen bij de drogist. Goed, je hoofd koel houden in tijden van absolute babypaniek; dat is dus hetgeen waar Laura ons in haar blogs van laat meegenieten.

Reacties

  1. Anita Wesseling
    13-08-2017
    Beste Laura, Bedankt voor je leuke en leerzame blogs. Ik heb er al een aantal gelezen en ik merk dat ik mezelf helemaal kan vinden in je teksten en gedachten. Ik ben zelf in januari 2017 gestopt met de pil. Succes en ik hoop snel meer van je te lezen!

Reactie

Klinkt goed, dus stuur me dat magazine met tips!

# slimmerzwanger